Hogyan hallgass a belső hangodra?

Kételyek mindenkit gyötörnek. “Meg tudom csinálni? Képes vagyok rá? Miért pont nekem sikerülne?” De ezeken a kételyeken muszáj felülkerekedned. Mert ha nem teszed, azok hamarosan legyőznek.

Amikor belső iránytűnk üzen számunkra valamit, akkor igenis oda kell figyelnünk rá. Ha nem érzed jól magad egy munkahelyen vagy egy közösségben, akkor egy idő után észre fogod venni ezt a belső hangot. Nem leszel boldog, ha munkába mész vagy nem tölt el örömmel, ha bizonyos közösségekben kell időt eltöltened. Egy darabig mindenki azt gondolja, ez teljesen rendben van így és elfogadja a helyzetet, hiszen mindenkinek lehetnek rosszabb hangulatú napjai. Egy idő után azonban belefásulhatunk az ilyen helyzetekbe.

„Ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kéne lenned. Mindig a belső hangra figyelj, arra, hogy te milyen szeretnél lenni.” – Osho

Figyelmeztetlek, ha életed bármely területén azt kezded érezni, hogy nem segít hozzá céljaid eléréséhez, vagy úgy érzed, elvágyakozol onnan, ahol vagy éppen, akkor ne gondolkozz túlzottan sokat. Az idő az egyetlen valós erőforrásunk, ha mi nem gazdálkodunk vele jól, akkor ki fog? Az élet egy természetes rendszerben működik. A belső irányítás egy kicsit ezoterikus megközelítés, és sok racionális beállítottságú ember nem hisz benne igazán. Viszont pár dolgot nem árt, ha megértesz ezzel kapcsolatban.

Földünkön minden egyes élőlény – az embert kivéve -, minden helyzetben pontosan azt teszi, amiről tudja, hogy tennie kell.

Nem merülnek fel bennük kétségek ösztöneikkel kapcsolatban. Az állatok a megérzéseikre hagyatkoznak, amikor bajt észlelnek. A 2004-es Csendes-óceáni cunami idején, az állatok már jóval a katasztrófa előtt magasabban fekvő területekre húzódtak, ezzel megmentve életüket. Ezek tények. De mi választja el az embert attól, hogy ugyanennyire képes legyen hinni saját belső irányításában?/

A válasz egyszerű: a tudatosság. A belső irányítással szemben tudatosságunk szokott általában győzedelmeskedni. Miért? Mert a tudatosság leggyakrabban kételyt szül a belső irányítással szemben.

El kell felejtenünk kételkedni, és apró lépésekben meg tanulnunk hinni belső irányításunkban.

Picture of Szalanczi Zsolt

Szalanczi Zsolt

Szalánczi Zsolt vagyok, a Netreviszem alapítója. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem, remélem, sikerült ismét értékes ötleteket adnom a számodra. Főként WordPress-szel és online marketinggel kapcsolatos cikkeket írok. Ezek sokat segíthetnek neked abban, hogy olyan weboldalakat készíts, amelyek minél gyorsabban minél közelebb visznek a céljaidhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

A 28 legjobb eszköz szabadúszóknak (2021)

Ebben a bejegyzésben szeretnénk áttekinteni a szabadúszók számára készült legjobb eszközöket, amelyek segítségével időt és energiát takaríthat meg. Ne feledje: ez valójában az üzleti élet minden

A hatékony online marketing 7 legfőbb alapelve

Minőségi tartalmat kell készítened a célközönségednek – nincs olyan marketinges rendezvény vagy előadás, ahol ne hangozna el ez a kijelentés. Bármikor szóba kerül a tartalommarketing,

HelloPack Wordpress bővítmények

Hozzáférést, és magyar támogatást biztosít a legjobb prémium WordPress bővítményekhez. Olyan eszközökhöz kapsz támogatást/ aktiválást mint Elementor Pro, LearnDash, WooCommerce Memebership és még sokminden más.

Értesülj első kézből!

Netrekész Herok
Mi van benne:
19.800 Ft helyett

9.900 Ft