A 28 legjobb eszköz szabadúszóknak (2021)

Ebben a bejegyzésben szeretnénk áttekinteni a szabadúszók számára készült legjobb eszközöket, amelyek segítségével időt és energiát takaríthat meg. Ne feledje: ez valójában az üzleti élet minden területén időt takarít meg, nem csak a projektek befejezésekor. Tehát ha talál olyan eszközkészletet, amely csökkenti a pénzügyek intézésére, a találkozók ütemezésére és az ügyfelekkel való kommunikációra fordított időt, akkor valószínűleg élni kell a lehetőséggel.

Összeállítottunk egy egészséges listát a szabadúszó eszközökről, amelyek számos kulcsfontosságú kategóriával foglalkoznak. Ide tartozik a szervezés, az időkövetés, a kommunikáció, a termelékenység, a számlázás stb. Így nem kell magadnak levadásznod őket, és azonnal átültetheted őket a gyakorlatba.

Jól hangzik? Akkor ugorjunk be egyenesen.

Szervezés és ütemezés

Az időbeosztás rendezett tartása az egyik legnagyobb potenciális időpazarlás. Már az értekezletek létrehozásának és nyomon követésének teljes folyamata is ijesztő lehet. Főleg, ha több csapattaggal és ügyféllel van dolgod. Hasonlóképpen, a jegyzetek, teendőlisták és egyéb fontos eszközök karbantartása és rendszerezése elengedhetetlen, ha a projektjei sok mozgó alkatrészt tartalmaznak. Vessünk most egy pillantást több naptár-, ütemező- és jegyzetmegosztó eszközre. 

1. Calendly

legjobb eszközök szabadúszók számára: calendly

Mitől a Calendly az egyik legjobb eszköz a szabadúszók számára? Ezzel időt takaríthat meg az értekezletek ütemezésével, és egy helyen tarthatja a fontos munkahelyi kommunikációt. Használata rendkívül egyszerű: csak hozzon létre egy egyszerű szabályrendszert, beleértve az elérhetőséget, ossza meg a hivatkozást azokkal, akikkel találkozót szeretne ütemezni, majd várja meg, amíg kiválasztanak egy időpontot, és lefoglalják Önnel a találkozót. Információik automatikusan bekerülnek mindkét naptárába. Automatikusan küld e-maileket vagy szöveges emlékeztetőket is. 

2. Google Naptár

google naptár

Szinte mindenki rendelkezik Google Naptárral, de érdemes megemlíteni a könnyű használhatósága, a hozzáférhetősége és az ismertsége miatt. A legtöbb ember tudja, hogyan működik, és valószínűleg már a szokásos munkafolyamat része. A Google Naptár több kísérővel is beállíthat értekezleteket, és automatikus emlékeztetőket is küldhet. Ráadásul, mivel a legtöbb ember már rendelkezik vele, gyakorlatilag nem lesz kérdés a működésével kapcsolatban. 

3. MeetFox

meetfox

Egy másik lehetőség a MeetFox, amely egy ütemezési és értekezleti szoftver egy eszközben. Tulajdonságait és felületét tekintve nagyon hasonlít a Calendly-hez. Ennek ellenére az integrált konferenciaeszköz kiemeli a versenytársak közül.

4. Fogalom

fogalom

A jegyzetek készítésének és megosztásának egyszerűsítésére ott a Notion, amely rendkívül egyszerű platformot biztosít a jegyzetek, teendőlisták, jelszavak, dokumentumok és képek egy helyen történő tárolására. Ezek az információk pedig megoszthatók egy teljes csapattal (beleértve az Ön ügyfeleit is) a könnyebb hozzáférés és az egyszerűsített kommunikáció érdekében. 

5. Evernote

az egyik legjobb eszköz a szabadúszók számára: az evernote

Egy másik szuper hasznos jegyzetkészítő eszköz. Az Evernote olyan platformot biztosít asztali és mobileszközök számára, amely az összes projekthez kapcsolódó megjegyzéseket tartalmaz. Ezenkívül lehetővé teszi bizonyos jegyzetfüzetek megosztását ügyfelekkel vagy csapattagokkal, vagy hozzáférést biztosít az összes jegyzetéhez, ha szükséges. 

6. Todoist

tenni

Aztán ott van a Todoist, amely egy rendkívül egyszerű alkalmazásként szolgál, amely segít a feladatban maradni, valamint emlékezni arra, hogy mi következik. Ezzel prioritásokat, megjegyzéseket adhat hozzá, feladatokat rendelhet hozzá, és megjegyzéseket fűzhet hozzá. A haladás nyomon követésére szolgáló színes grafikonokkal pedig valódi termelékenységnövelőként is szolgálhat. 

Időkövetés és számlázás 

A szabadúszó munka irányításának másik szempontja a projekteken eltöltött idő nyomon követése. Ez gyakran közvetlenül kapcsolódik ahhoz is, hogyan állítja össze és küldi el a számlákat az ügyfeleknek. Ezért kombináltuk ezeket az eszközök kategóriáit, mivel gyakran együtt működnek. 

7. Szüret

aratás

Először is a Harvest, az egyik legnépszerűbb és legjobb időkövető eszköz, amelyet a vállalatok és az egyéni szabadúszók is rendszeresen használnak. Az elrendezése ismerős azok számára, akik korábban vezettek pénzügyi nyilvántartást vagy munkaidő-nyilvántartást, de időzítő funkciót kínál a projektekre és az egyéni feladatokra fordított idő rögzítésére. 

8. Toggl

A toggl az egyik legjobb időkövető eszköz a szabadúszók számára

A következő a Toggl, egy egyszerű időkövető, és az egyik személyes kedvencem. Számos szűrőt és funkciót kínál, hogy kényelmesen és intuitív módon nyomon követhesse az eltöltött idejét. Amikor pedig elérkezik a számlázás ideje, összeállíthat feladatokat egy projekten belül, és átfogó számlát küldhet. 

9. Clockify

órabeállítás

Az integráltabb élmény érdekében ott van a Clockify, amely egy Google Chrome-bővítménnyel rendelkezik , amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül a böngészőbe be- vagy kilépjen. Minden munkamenethez címeket és leírásokat adhat a könnyebb nyomon követés és a számla elkészítése érdekében. Ennél nem sokkal könnyebb. 

10. Bonsai

bonsai

Egy másik lehetőség, amelyhez a szabadúszók vonzódhatnak, a bonsai. Egy szolgáltatáson belüli szerződések és számlák létrehozására szolgál. A Bonsai számos sablont kínál, amelyeket csak testre kell szabnia, majd használnia kell. Ugyanazon a szoftveren keresztül ügyfelei elektronikusan is aláírhatják szerződéseiket. 

11. FreshBooks

frisskönyvek

Alternatív megoldásként, ha egy átfogóbb könyvelési megoldást keres, a FreshBooks jó választás. Ez egy prémium szolgáltatás, de a szabadúszók számára versenyképes árú. A szolgáltatás egyszerű importálást, bankszámlával való összekapcsolást és népszerű alkalmazásokkal való integrációt biztosít. 

12. Gusto

ízlés

Ahogy szabadúszó vállalkozása növekszik, bonyolultabb adóelszámolásra lehet szükség. Ebben tud igazán hasznos lenni Gusto. Ez lényegében egy egyszerűsített bérszámfejtési szolgáltatás, amely az S-CORP és LLC vállalkozásokat szem előtt tartja. 

Kommunikáció

A szabadúszóknak szánt eszközlistánk következő kategóriája a kommunikáció. A fenti kategóriák közül néhányban már röviden érintettük. De itt kiemelünk néhány eszközt, amelyek a kommunikációt kínálják a legfontosabb funkciójukként. Gondoljon a csevegőfelületekre, az értekezlet-szoftverekre és a konferenciaeszközökre. 

13. Laza

A slack az egyik legjobb eszköz a szabadúszók számára

A szabadúszók egyik legnépszerűbb kommunikációs platformja a Slack. Valójában úgy tűnik, hogy jelenleg szinte minden cég használja a csapattagok és ügyfelek közötti kommunikáció kezelésére. Lényegében szükségtelenné teszi milliónyi e-mailt, elősegíti az együttműködést, és egy helyen tartja a beszélgetéseket. A Slack nagyszerű kompatibilitást biztosít más eszközökkel is, integrációt kínálva a Google Drive, az Asana, a Trello, a Remoty és még sok más szolgáltatással. 

14. Bumeráng

bumeráng levél

Ha továbbra is használni szeretné az e-mailt, de jobban szeretné kezelni azt, a Boomerang egy nagyszerű eszköz, amelyet érdemes megnézni. Egyszerűsített módot kínál az e-mailek olvasására, rangsorolására és megválaszolására. De kiemelkedő funkciója az e-mail válaszok ütemezése. Tehát az éjszaka közepén is írhat választ egy e-mailre, de ütemezheti úgy, hogy reggel elküldi. Így az embereknek nem lesz az a benyomásuk, hogy bármikor kommunikálhatnak veled (határok, yay!). 

15. Hunter.io

vadász email vadász

A fentiekhez kapcsolódik a Hunter.io. Bár nem szolgál kommunikációs platformként, segít megtalálni azoknak az e-mail-címeknek a helyét, akikkel kapcsolatba kíván lépni, ki szeretne lépni, vagy más módon kommunikálni szeretne velük. 

16. Google Meet

google meet

A korábban Hangouts néven ismert Google Meet kényelmes módot biztosít a csapattagokkal és ügyfelekkel való virtuális kapcsolattartásra videokonferenciák és hívások céljából. Mivel ez a Google ökoszisztémájának része, a legtöbb embernek már lesz fiókja, és ingyenesen használható. 

17. Nagyítás

zoomolás

Ezt egyáltalán meg kell nevezni? A világjárvány óta a Zoom az első számú módja annak, hogy online konferenciákat és webináriumokat tartsanak az emberekkel szerte a világon. Ingyenesen használható akár 40 perces konferenciákhoz, az olcsó, fizetős csomagok pedig hosszabb konferenciákat kínálnak több résztvevővel. 

18. Skype

skype

Egy jól bevált választás, a Skype lehetővé teszi, hogy online videohívásokat kezdeményezzen emberekkel. Használata ingyenes wifin keresztül, de fizetős lehetőségeket kínál, ha nemzetközi telefonszámokat is szeretne hívni. 

Termelékenység és projektmenedzsment

Következő kategóriánk a szabadúszók számára készült legjobb termelékenységi és projektmenedzsment eszközöket fedi le. Ezek alapvetően időtakarékos eszközök, amelyek segítenek abban, hogy a feladatnál maradjon, és mindenki, akivel dolgozik, ugyanazon az oldalon maradjon. 

19. Trello

legjobb eszközök szabadúszók számára: trello

A Trello egy népszerű projektmenedzsment eszköz, amellyel minden projekthez vagy ügyfélhez táblákat hozhat létre, amelyeket aztán kártyákkal tölthet fel a feladatokhoz vagy feladatokhoz. Nagyon rugalmas és vizuális, és mindenki pontosan láthatja, hol tart a munkafolyamatában. Ezenkívül számos alkalmazással és szolgáltatással jól integrálható, és funkcióit kibővítheti naptárak, ellenőrző listák, teendők, határidők és egyebek segítségével. 

20. Basecamp

A basecamp egy nagyszerű eszköz a szabadúszók számára

A következő lépés a Basecamp, amely egy másik projektmenedzsment eszköz, amely egyablakos ügyintézést biztosít a projektekhez kapcsolódó információk és megbízások megszervezéséhez. Ideális csapatok számára, és lehetővé teszi ellenőrzőlisták hozzáadását, a releváns fájlok tárolását és egy üzenőfali rendszert. 

21. ászana

ászana

Vagy talán az Asana lesz a preferált projektmenedzsment eszköz? Végül is tele van funkciókkal, és bővíthető vagy adaptálható, hogy megfeleljen minden különböző típusú projektnek. Leggyakrabban konkrét nagyszabású projektek kezelésére használják. Vagy a leggyakrabban előfordulhat, hogy felveszik magát az ügyfél Asana-fiókjába, hogy együttműködjenek valamelyik konkrét projektjükön. 

22. Hétfő.com

monday.com

Egy másik lehetőség a Monday.com, amely más megközelítést kínál a projektmenedzsmenthez. Ha Ön a diagramok és táblázatok rajongója, ez a szolgáltatás jó választás. Segítségével madártávlatból könnyen látható, hol tart mindenki egy projektben. Egy kiemelkedő funkció itt a folyamatkövetők, amelyek vizuális segédeszközként szolgálnak annak megtekintésére, hogy egy projekt meddig haladt előre mind feladat-, mind projektszinten. 

23. StayFocusd

A stayfocusd az egyik legjobb eszköz a szabadúszók számára

Ami a termelékenységet illeti, a StayFocusd egy rendkívül hasznos eszköz, amellyel a pályán maradhat. Ez egy Google Chrome-bővítmény, amely blokkolja a hozzáférést az „időpazarlónak” ítélt webhelyekhez (különösen a közösségi oldalakhoz). Így maradhat a feladatnál anélkül, hogy csábító zavaró tényezők a keze ügyében maradnának. 

24. IFTTT

ifttt ha ez akkor az

Ha már a közösségi médiáról beszélünk, az ezeken a platformokon való aktív megosztás sok időt vehet igénybe. Az IFTTT, ami az If This, then That rövidítése, egy olyan eszköz, amellyel automatizálhatja marketingjét . Minden alkalommal, amikor közzétesz egy blogbejegyzést, szeretne bejegyzéseket közzétenni közösségi fiókjaiban? Ez majd gondoskodik róla. Hasonlóképpen, az előre elkészített kisalkalmazások segíthetnek automatizálni a munkafolyamat egyéb aspektusait, sőt az otthoni életet is. 

Tervezés és írás 

Az utolsó kategória, amelyet ebben a szabadúszóknak szánt legjobb eszközben lefedünk, a tervezési és íróeszközök. Alapvetően a szabadúszó munka befejezéséhez vagy egyszerűsítéséhez szükséges eszközök. Lássuk.

25. Vászon

canva legjobb eszközök szabadúszók számára

Először is egy könnyen használható grafikus eszköz, a Canva. Ez a szolgáltatás sablonok széles skáláját kínálja közösségi médiában bejegyzések, nyomtatott anyagok, jelentések és egyebek létrehozásához. Használata szintén ingyenes, de ha a stock fényképek és illusztrációk szélesebb skálájához (valamint több sablonhoz és tartalomhoz) szeretne hozzáférni, előfizetési díjat kell fizetnie. 

26. Nyelvtan

A grammarly az egyik legjobb eszköz a szabadúszók számára

Egy másik nagyszerű eszköz a Grammarly, amelyet önálló szolgáltatásként vagy böngészőbővítményként használhat. Úgy működik, hogy egy alaposabb nyelvtani ellenőrzőt ad hozzá az írási munkához. Ingyenes, de van egy fizetős csomag, amely részletesebb javaslatokat ad az írás javítására. 

27. Hemingway

hemingway szerkesztő

Egy másik íróeszköz, amelyet érdemes megfontolni, a Hemingway. Ez egy ingyenes alkalmazás, amely ellenőrzi a nyelvtant, számos javaslatot kínál az írás javítására, és egyéb betekintést nyújt, például egy olvashatósági pontszámot, amelyet a munkájára alkalmazhat és/vagy beküldhet az ügyfeleknek.

28. Affinitástervező

affinitás grafikus szoftver

Még ha nem is kifejezetten tervezéssel foglalkozik, akkor is jó ötlet, ha van egy eszköz a projektekhez makettek vagy gyors grafikák készítéséhez. Az Affinity Designer az az eszköz. Ráadásul sokkal ésszerűbb ára van, mint sok konkurens szoftver, például az Adobe Creative Cloud. 

Melyek a kedvenc szabadúszó eszközeid?

Őszintén szólva, ez csak a jéghegy csúcsa, amikor a szabadúszók számára rendelkezésre álló eszközökről van szó. De remélhetőleg összeállított listánk segíteni fog Önnek abban, hogy a hátizsákjában elérhető legjobb termékekkel induljon ki. Most mit vársz? Próbálja ki ezeket az eszközöket, és nézze meg, melyik illik a legjobban az Ön munkafolyamatához. 

Melyek a kedvenc hasznos eszközei a szabadúszók számára? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Picture of Szalanczi Zsolt

Szalanczi Zsolt

Szalánczi Zsolt vagyok, a Netreviszem alapítója. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem, remélem, sikerült ismét értékes ötleteket adnom a számodra. Főként WordPress-szel és online marketinggel kapcsolatos cikkeket írok. Ezek sokat segíthetnek neked abban, hogy olyan weboldalakat készíts, amelyek minél gyorsabban minél közelebb visznek a céljaidhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

A 28 legjobb eszköz szabadúszóknak (2021)

Ebben a bejegyzésben szeretnénk áttekinteni a szabadúszók számára készült legjobb eszközöket, amelyek segítségével időt és energiát takaríthat meg. Ne feledje: ez valójában az üzleti élet minden

A hatékony online marketing 7 legfőbb alapelve

Minőségi tartalmat kell készítened a célközönségednek – nincs olyan marketinges rendezvény vagy előadás, ahol ne hangozna el ez a kijelentés. Bármikor szóba kerül a tartalommarketing,

HelloPack Wordpress bővítmények

Hozzáférést, és magyar támogatást biztosít a legjobb prémium WordPress bővítményekhez. Olyan eszközökhöz kapsz támogatást/ aktiválást mint Elementor Pro, LearnDash, WooCommerce Memebership és még sokminden más.

Értesülj első kézből!

Netrekész Herok
Mi van benne:
19.800 Ft helyett

9.900 Ft