A nyitott gondolkodásmód 5 alapelve

A nyitottság a világra elengedhetetlen az életben, akkor pedig különösen, ha éppen útkereső fázisban vagy. Hiszen ha nem vagy nyitott, akkor nem láthatsz meg új lehetőségeket és elzárkózhatsz olyan dolgoktól, amik előbbre vihetnek. Az alábbi 5 alapelv segíteni fog, hogy elsajátítsd ezt a gondolkodásmódot:

1. Légy kíváncsi:

Mekkora kíváncsiság van benned? Utána szoktál nézni azoknak a dolgoknak, amik szembejönnek veled, de nem érted őket teljesen? A kíváncsiság az egyik legmeghatározóbb tulajdonság. Ez hozta meg korábban a felfedezőkedvet. A kíváncsiság viszi előbbre a világot. A kíváncsiság feszegeti a korábban elfogadott határokat. De mindegyiknél fontosabb, hogy ettől leszel szerencsésebb, mert a kíváncsiság az oka annak is, hogy néhány ember mindenben lehetőségeket lát.

2. Próbálj ki új dolgokat:

Semmi értelme ölbe tett kézzel üldögélni, és azon töprengeni, hogy mihez fogj hozzá…  A dolgoknak neki kell állni, az élet ettől halad előbbre. Gyakran követsz el hibákat, míg végül rátalálsz arra, ami működik? Akkor te is szeretsz kipróbálni új dolgokat. Ne ragaszkodj körömszakadtáig minden szokásodhoz az életben. Vágj bele új dolgokba, mert ennek a segítségével ismerheted meg önmagad, és hogy mit is szeretsz igazán csinálni.

3. Fogalmazd újra a problémákat:

Az átértelmezés a megfeneklés legjobb ellenszere. Szóval fogalmazd újra a dolgokat! Az élet megtervezése olyan átértelmezések sorozata, amelyek lehetővé teszi a visszalépést, elfogultságaink kiértékelését, és teret nyitnak az új megoldások előtt. Te mennyire fogadod el a meglévő problémákat és szabályokat?

4. Gondolj arra, hogy ez egy folyamat:

Az élet nem egy dolog, hanem egy élmény. Az élet alakítása egy nagy utazás, amelynek során nem a végállomásra kell koncentrálni, hanem mindig csak a következő szakaszára, a következő kanyarra. Ettől nyer értelmet a folyamat. És mindig azok élvezik a leginkább ezt a folyamatot, akik a kanyarra figyelnek, mikor éppen odaérnek, nem pedig azok, akik már a célba akarnak lenni, miközben arról fogalmuk sincs, az hol van.

5. Kérj segítséget:

Hoppá mi? Nem gondoltad volna ezt ide? Pedig az életed formálásában talán az együttműködés lehet a legfontosabb dolog. A jelentése egyszerű: nem vagy egyedül! Soha egyetlen problémáddal vagy kihívásoddal sem vagy egyedül. Hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a világfájdalom bennünk van, és ezt senki nem értheti meg, de ez csak egy áldozatszerep. Nem egyedül kell kitalálnod, hogy mit is kezdj az életeddel. Az élet egy együttműködési folyamat, amelyben a legjobb ötletek néha másoktól származnak. Egyszerűen csak kérdezned kell, persze a jó kérdést azért fel kell tenned. De amikor kinyújtod a kezed, mások megfogják azt, hidd el.

Picture of Szalanczi Zsolt

Szalanczi Zsolt

Szalánczi Zsolt vagyok, a Netreviszem alapítója. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem, remélem, sikerült ismét értékes ötleteket adnom a számodra. Főként WordPress-szel és online marketinggel kapcsolatos cikkeket írok. Ezek sokat segíthetnek neked abban, hogy olyan weboldalakat készíts, amelyek minél gyorsabban minél közelebb visznek a céljaidhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

A 28 legjobb eszköz szabadúszóknak (2021)

Ebben a bejegyzésben szeretnénk áttekinteni a szabadúszók számára készült legjobb eszközöket, amelyek segítségével időt és energiát takaríthat meg. Ne feledje: ez valójában az üzleti élet minden

A hatékony online marketing 7 legfőbb alapelve

Minőségi tartalmat kell készítened a célközönségednek – nincs olyan marketinges rendezvény vagy előadás, ahol ne hangozna el ez a kijelentés. Bármikor szóba kerül a tartalommarketing,

HelloPack Wordpress bővítmények

Hozzáférést, és magyar támogatást biztosít a legjobb prémium WordPress bővítményekhez. Olyan eszközökhöz kapsz támogatást/ aktiválást mint Elementor Pro, LearnDash, WooCommerce Memebership és még sokminden más.

Értesülj első kézből!

Netrekész Herok
Mi van benne:
19.800 Ft helyett

9.900 Ft