3 tévhit, ami megakadályoz abban, hogy álmaid életét éld

Az élet a folyamatos változásról szól. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor saját magadnak szabotálod azt, hogy olyan életet élj, amire mindig is vágytál. Az emberek mindig másra vágynak, mint ami jelen van az életükben. Valamire, ami eddig nem volt része az életüknek. Élményre, izgalom, örömre, boldogságra, bőségre…

Ez jól is hangzik, van azonban 3 tévhit, amik rögtön megakadályozzák már a gondolatainkkal való játékot is:

1. tévhit: A végzettségem határozza meg, hogy mivel foglalkozhatok

2. tévhit: Aki sikeres, az boldog, tehát sikeresnek kell lennem ahhoz, hogy boldog lehessek

3. tévhit: Elmúltam már X éves… nekem már túl késő

Valószínűleg Nálad is betalált valamelyik, igaz? Pedig mindegyik tévedés. Meg is mutatom, hogy miért:

1. tévhit: A végzettségem határozza meg, hogy mivel foglalkozhatok

Magyarázat: A felsőfokú diplomával rendelkezők háromnegyede nem a tanult szakmájának megfelelő területen fog dolgozni végül. Ez egy statisztikai tény, szóval ez a tévhit csak gondolati kapaszkodó a biztonsághoz.

2. tévhit: Aki sikeres, az boldog, tehát sikeresnek kell lennem ahhoz, hogy boldog lehessek

Magyarázat: Az igazi boldogsághoz egy ember számára a megfelelő életet kell kialakítani. Sokszor ajánlottam már John Izzo: 5 titok, amit fel kell ismerj, mielőtt meghalsz című könyvét. Ebben sok szép kort megélt ember meséli el, hogy mi is a boldogság igazi kulcsa. De a pénz nincs köztük. Tehát ezt is megcáfoltuk.

3. tévhit: Elmúltam már X éves… nekem már túl késő

Magyarázat: Soha nincs késő a vágyott élet kialakításához. Azért teljesen mindegy az életkor, mert valójában a jelen pillanatban azzal kell elszámolnod, hogy mihez kezdesz a még rendelkezésre álló időddel. Teljesen mindegy, hogy 10-20 vagy 60 év áll még előtted. A lényeg az, hogy ha nem lépsz most, akkor azt megbánhatod később. Lehet még 10 jó éved… érted? Ha lehet 10 jó éved, nem mindegy, hogy mennyi rossz van mögötted?

Az életünk kialakítása rengeteg átértelmezést igényel. Nem tudjuk pontosan megtervezni az egész életünket. Miért mondom ezt? Mert nem csak egyetlen tökéletes megoldás létezik az életünkre. Az életünket többféleképpen alakíthatjuk, és mindegyik változat tele van reményekkel és felfedezésekkel.

Az élet nem dolog, hanem élmény

Az élet a változásról, a folyamatos fejlődésről szól. Nem egy statikus valami, ezért nem gondolhatunk rá úgy, mintha állomásokból állna. Életünknek persze vannak állomásai, de ezek a csak a múltba visszatekintve nyernek értelmet, a jelenben és a jövőre vetítve kétségesek. Valójában senki sem tudja, mi is akar igazán lenni. Még azok sem, akik teljesen egyértelmű választ adnak, például orvos vagy mérnök. Mert ezek is csak bizonyos irányok, és az úton minden egyes lépésnél kérdések sokasága merül fel. Folyamatokban kell gondolkoznunk ahhoz, hogy kitaláljuk, mi legyen belőlük, kivé akarnak fejlődni, és hogyan teremtjük meg azt az életet magunknak, amelyre legbelül vágyunk.

Picture of Szalanczi Zsolt

Szalanczi Zsolt

Szalánczi Zsolt vagyok, a Netreviszem alapítója. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem, remélem, sikerült ismét értékes ötleteket adnom a számodra. Főként WordPress-szel és online marketinggel kapcsolatos cikkeket írok. Ezek sokat segíthetnek neked abban, hogy olyan weboldalakat készíts, amelyek minél gyorsabban minél közelebb visznek a céljaidhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

A 28 legjobb eszköz szabadúszóknak (2021)

Ebben a bejegyzésben szeretnénk áttekinteni a szabadúszók számára készült legjobb eszközöket, amelyek segítségével időt és energiát takaríthat meg. Ne feledje: ez valójában az üzleti élet minden

A hatékony online marketing 7 legfőbb alapelve

Minőségi tartalmat kell készítened a célközönségednek – nincs olyan marketinges rendezvény vagy előadás, ahol ne hangozna el ez a kijelentés. Bármikor szóba kerül a tartalommarketing,

HelloPack Wordpress bővítmények

Hozzáférést, és magyar támogatást biztosít a legjobb prémium WordPress bővítményekhez. Olyan eszközökhöz kapsz támogatást/ aktiválást mint Elementor Pro, LearnDash, WooCommerce Memebership és még sokminden más.

Értesülj első kézből!

Netrekész Herok
Mi van benne:
19.800 Ft helyett

9.900 Ft