12 lépés, ami segít az útkeresésben

Ha éppen útkereső szakaszban vagy az életedben, akkor el kell fogadnod, hogy az akadályok részei lesznek a folyamatnak. Az egyik ilyen akadály pedig leggyakrabban a félelem. Félünk, hogy nem jó döntést hozunk, hogy nem jó lehetőséget választunk és félünk a kudarctól is. Ez a félelem pedig szégyenérzethez és fájdalomhoz vezethet, valamint meg is akadályozhat abban, hogy továbbmenjünk az úton.

Erre a legjobb megoldás az, ha teljes elméddel az útkeresésre koncentrálsz és nem agyalsz lehetséges dolgokon és hogy a dolgoknak hogyan kéne alakulniuk. Ha a figyelmedet az útra irányítod és nem a végső tökéletes célra, akkor sokkal kevésbé fogsz elbizonytalanodni és nem fogod túlgondolni a dolgokat. Az útkeresés egy folyamat, ne tedd tönkre magad közben azzal, hogy mindent egyszerre akarsz. Ha az útkeresésre koncentrálsz, akkor idővel az életcélodat is megtalálod.

Az alábbi 12 stratégia segíteni fog abban, hogy megtaláld az utad:

1. Barátkozz meg a bizonytalansággal

A bizonytalanság az élet elkerülhetetlen része, így jobban teszed, ha inkább megbarátkozol vele és nem ellenségként tekintesz rá. Nincs rossz vagy jó választás, csak egyetlen választás van. Mindig azt választ, ami szerinted segít neked az útkeresésben, ezt tartsd szem előtt. Higgy a megérzéseidben.

2. Türelem

Nem tudod felgyorsítani az időt, míg rátalálsz az utadra és az életcélodra. Légy türelmes, koncentrálj az utadra és idővel rá fogsz találni.

3. Legyen több szenvedélyed

Nem kell csak egyetlen dolgot választanod, ha az utadról van szó. Lehetsz művész, készíthetsz képeket, de közben lehetsz sportoló vagy coach is. Rajtad múlik, az életcélod pedig idővel ki fog alakulni, ne aggódj.

4. Kösd össze a pontokat

Kösd össze a pontokat az életedben. Milyen tanulmányokat folytattál, mik érdekelnek, milyen élményeid voltak, amik által az az ember lettél, aki ma vagy. Hogyan használhatod fel ezeket a tapasztalatokat és tudást valami újra?

5. Kísérletezz

Ha valaki belekezd valami újba, akkor az elején még senki sem tudja, hogy az pontosan milyen lesz, hogy alakul, jó lesz-e, stb. A tapasztalat által azonban kialakul, ezért ne félj kísérletezni és bátran menj bele és mondj igent dolgokra.

6. Lehet, hogy az utad még nem is létezik

Mindenkinek az útja egyedi, és lehet, hogy a tiéd még nem is létezik! Mit értek ez alatt? Lehet, hogy arra születtél, hogy felfedezz valamilyen új technológiát, vagy ruhákat tervezz például. Ezek pedig még nem léteznek. És ez teljesen rendben van. Ne a célra fókuszálj, hanem az útra és a cél is ki fog alakulni.

7. Bízz a megfelelő emberekben

Egyes emberek okkal lépnek be az életedbe. Tanulj meg bízni bennük, és tudd, hogy mindennek oka van!

8. Ne más embereket figyelj

Ne más emberekre és a külvilágra koncentrálj, mert elköveted a hibát, hogy hozzájuk hasonlítod magad és elveszel ebben. Senki nem fogja megmondani vagy megmutatni neked az utad, ezt neked kell megtalálnod. Minden nap egy lépés. A lényeg, hogy a saját tempódban tegyél érte és meglesz az eredménye.

9. Figyelj oda magadra

Figyelj oda a belső hangodra. Lehet, hogy tudatosan még nem, de legbelül érzed, hogy mit kell tenned. Figyelj oda erre a hangra és figyelj a megérzéseidre is.

10. Önkénteskedj

Önkénteskedj egy olyan célért, ami fontos számodra. Ez segíthet abban, hogy rájöjj, mi az, ami igazán megmozgat, mi a legfontosabb számodra.

11. Figyeld meg magad

Gyakran elveszünk a napi rutinban és nem figyeljük meg magunkat. Lépj egy lépést hátra a nap végén és figyelj befelé. Mi sikerült aznap, mi nem? Mi hozott lázba, mi inspirált? Mi töltött el jó érzéssel? Ezeket írd is le, mert segíteni fognak az utad megtalálásában.

12. Miben lehetsz a világ hasznára?

Megint a jegyzetelést ajánlom neked. Miben vagy tehetséges, miben vagy jó, ami hozzá is adhat a világhoz? Mivel éreznéd úgy, hogy az életed teljes és az embereknek is hasznára van? Írd le ezeket, és ne az elméd, hanem a szíved vezéreljen, mert akkor fogod megtalálni az igazi Választ!

Picture of Szalanczi Zsolt

Szalanczi Zsolt

Szalánczi Zsolt vagyok, a Netreviszem alapítója. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem, remélem, sikerült ismét értékes ötleteket adnom a számodra. Főként WordPress-szel és online marketinggel kapcsolatos cikkeket írok. Ezek sokat segíthetnek neked abban, hogy olyan weboldalakat készíts, amelyek minél gyorsabban minél közelebb visznek a céljaidhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

A 28 legjobb eszköz szabadúszóknak (2021)

Ebben a bejegyzésben szeretnénk áttekinteni a szabadúszók számára készült legjobb eszközöket, amelyek segítségével időt és energiát takaríthat meg. Ne feledje: ez valójában az üzleti élet minden

A hatékony online marketing 7 legfőbb alapelve

Minőségi tartalmat kell készítened a célközönségednek – nincs olyan marketinges rendezvény vagy előadás, ahol ne hangozna el ez a kijelentés. Bármikor szóba kerül a tartalommarketing,

HelloPack Wordpress bővítmények

Hozzáférést, és magyar támogatást biztosít a legjobb prémium WordPress bővítményekhez. Olyan eszközökhöz kapsz támogatást/ aktiválást mint Elementor Pro, LearnDash, WooCommerce Memebership és még sokminden más.

Értesülj első kézből!

Netrekész Herok
Mi van benne:
19.800 Ft helyett

9.900 Ft